Informasjonskapsler i bruk på dette nettstedet

Informasjonskapsler og hvordan de er nyttige for deg

Vår nettside bruker informasjonskapsler, som nesten alle nettsteder gjør, for å gi deg den beste opplevelsen vi kan.
Informasjonskapsler er små tekstfiler som blir plassert på din datamaskin eller mobiltelefon når du surfer på nettsteder

Våre informasjonskapsler hjelper oss å:

 • Gjør at vårt nettsted og tjeneste fungerer som du forventer
 • Spare deg for å måtte logge inn hver gang du besøker siden
 • Huske innstillingene dine under og mellom besøkene
 • Forbedre hastigheten/sikkerheten til nettstedet
 • Tilpasse og personalisere nettstedet vårt til deg, for å hjelpe deg med å finne det du trenger raskere
 • Kontinuerlig forbedre nettstedet vårt for deg
 • Gjøre vår markedsføring mer effektiv (som til slutt hjelper oss å tilby tjenesten vi gjør til den prisen vi gjør)

Vi bruker ikke informasjonskapsler til å:

 • Samle inn personlig identifiserbar informasjon (uten din eksplisitte tillatelse)
 • Samle inn sensitiv informasjon (uten din eksplisitte tillatelse)
 • Dele personlig identifiserbare data med noen tredjepart
 • Betale salgsprovisjoner

Du kan lese mer om alle informasjonskapslene vi bruker nedenfor

Gi oss tillatelse til å bruke informasjonskapsler

Hvis innstillingene på programvaren du bruker for å vise dette nettstedet (nettleseren din) er justert for å godta informasjonskapsler, tar vi dette, og din fortsatte bruk av nettstedet vårt, for å bety at du samtykker til vår bruk av informasjonskapsler. Skulle du ønske å fjerne eller ikke bruke informasjonskapsler fra nettstedet vårt så kan du lese hvordan du gjør dette lengre ned, men det vil trolig bety at nettstedet vårt ikke lengre vil fungere som du forventer.

Mer om våre informasjonskapsler

Informasjonskapsler for nettstedets funksjon

Våre egne informasjonskapsler

Vi er avhengig av informasjonskapsler for at vårt nettsted skal fungere, inkludert:

 • Gjøre at registrering og betaling på nettstedet fungerer
 • Avgjøre om du er logget inn eller ikke
 • Huske om du har akseptert våre vilkår og betingelser
 • Skreddersy innhold til dine behov
 • Husker om vi allerede har spurt deg visse spørsmål (for eksempel om du nektet å bruke vår app eller ta vår undersøkelse)

Det er ingen måte å forhindre at disse informasjonskapslene blir plassert på, annet enn å ikke bruke nettstedet eller tjenesten vår.

Tredjepartsfunksjoner

Vår side, som de fleste nettsteder, inkluderer funksjonalitet levert av tredjeparter. Et vanlig eksempel er en innebygd YouTube-video. Vår side inneholder følgende som bruker informasjonskapsler: Wistia, som er vår videoavspiller.

Betalingsformidler

Vi bruker en tredjepart betalingsformidler sånn at vi trygt og raskt kan prosessere og registrere betalinger på vårt nettsted. For at dette skal fungere er vi avhengig av å plassere informasjonskapsler i din nettleser.
Vi bruker: Stripe Betalingsformidler, som plasserer følgende informasjonskapsler, __stripe_mid, __stripe_sid, m

Deaktivering av disse informasjonskapslene vil trolig ødelegge funksjonene som tilbys av disse tredjepartene, og forhindre betaling og påmelding til tjenesten vi tilbyr.

Informasjonskapsler for forbedring av nettstedet

Vi tester jevnlig nye design eller nettstedsfunksjoner på nettstedet vårt. Vi gjør dette ved å vise litt forskjellige versjoner av vår nettside til forskjellige personer og anonymt overvåke hvordan våre besøkende besvarer disse forskjellige versjonene. Til slutt hjelper dette oss med å tilby deg et bedre nettsted.

For dette bruker vi: Google Optimize og Hotjar

Informasjonskapsler for kommunikasjon

Vi bruker en tjeneste som heter Intercom for å kunne kommunisere med besøkende og brukere av Datavernarkivet. Intercom plasserer en informasjonskapsel som lar oss se om den besøkende har vært på vår side tidligere, hvilke sider som besøkes, og om brukeren er logget inn eller ikke. Dette lar oss sende meldinger gjennom «chatten» som er tilpasset bruksmønsteret til den besøkende slik at vi kan levere informasjon som er relevant.

Informasjonskapsler for anonym besøksstatistikk

Vi bruker informasjonskapsler til å kompilere besøksstatistikk, for eksempel hvor mange personer som har besøkt nettstedet vårt, hvilken type teknologi de bruker (f.eks. Mac eller Windows som hjelper til med å identifisere når nettstedet vårt ikke fungerer som det skal for bestemte teknologier), hvor lenge de bruker på nettstedet, hvilken side de ser på osv. Dette hjelper oss med å forbedre vår nettside kontinuerlig. Disse såkalte «analytics»-programmene forteller oss også om hvordan folk nådde dette nettstedet (for eksempel fra en søkemotor) og om de har vært her før.

For dette bruker vi: Hotjar og Google Analytics som plasserer følgende informasjonskapsler, _gid, _ga , _gat_UA-119825286-1

Informasjonskapsler for markedsføring

Informasjonskapsler er mye brukt i digital markedsføring. Verken oss, annonsører eller våre annonsepartnere kan få personlig identifiserbar informasjon fra disse informasjonskapslene.

Du kan lære mer om online annonsering på https://www.youronlinechoices.com. Du kan velge bort nesten alle annonseringskapsler på https://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices, selv om vi må innrømme at vi hadde foretrukket at du ikke gjorde dette det til syvende og sist er annonsene som bidrar til å holde mye av internett gratis. Det er også verdt å merke seg at det å velge bort annonseringskapsler ikke betyr at du ikke lengre vil se annonser, bare at de ikke lenger vil skreddersys til deg.

For dette bruker vi: Sharpspring, Google Adwords

Remarketing Informasjonskapsler

Det kan hende du har lagt merke til at noen ganger etter å ha besøkt et nettsted så ser du et økt antall annonser fra nettstedet du besøkte. Dette skyldes at annonsører, inkludert oss selv, betaler for disse annonsene. Teknologien for å gjøre dette er gjort mulig av informasjonskapsler, og som sådan kan vi legge inn en såkalt «remarketing nnformasjonskapsel» under besøket. Vi bruker disse annonsene til å tilby spesialtilbud osv. og for å oppfordre deg til å komme tilbake til vårt nettsted. Ikke bekymre deg, vi kan ikke proaktivt nå ut til deg da hele prosessen er helt anonymisert. Vi kan altså ikke identifisere noen gjennom dette. Du kan velge bort disse informasjonskapslene når som helst som forklart ovenfor.

Slå av informasjonskapsler

Du kan vanligvis slå av informasjonskapsler ved å justere nettleserinnstillingene for å stoppe det fra å godta informasjonskapsler (Lær hvordan her). Hvis du gjør dette vil det imidlertid sannsynligvis begrense funksjonaliteten til våre og en stor del av verdens nettsteder, da informasjonskapsler er en standard del av de fleste moderne nettsteder i dag.

Det kan være at du er bekymret for informasjonskapsler relatert til såkalt «spyware». I stedet for å slå av informasjonskapsler i nettleseren din, kan du oppdage at antispionprogramvare oppnår det samme målet ved å automatisk slette informasjonskapsler som anses å være krenkende. Lær mer om administrere informasjonskapsler med antispionprogramvare. OBS. Datavernarkivet AS er ikke ansvarlig for lenkene og nettstedene vi henviser til i denne teksten. Dette er kun ment som ekstra informasjon rundt informasjonskapsler generelt.