//Personvernerklæring
Personvernerklæring 2018-06-04T00:18:15+00:00

Personvernerklæring – Datavernarkivet.no

Hvem vi er

Vi er Datavernarkivet AS, og det er vi som er ansvarlig for behandling for dine personopplysninger. Vår adresse er Datavernarkivet AS, Fredensborgveien 24 D, 0177 Oslo, Norge.
Du kan kontakte oss via post på adressen ovenfor, gjennom e-post på post@datavernarkivet.no eller ved å sende en forespørsel gjennom vårt Personvernsenter som du finner på våre nettsider.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Ved registrering ber vi deg om ditt navn, e-postadresse, brukernavn og passord, betalingskortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode. Denne informasjonen trenger vi for å opprette en konto for deg på vårt nettsted. Betalingsinformasjonen din sendes til vår betalingsformidler, Stripe, for å behandle kjøpet ditt. Det er kun de siste 4 sifrene i betalingskortnummeret ditt og utløpsdatoen som lagres av nettstedet vårt for bruk som referanse og for å sende deg en e-post hvis betalingskortet ditt utløper før neste gjentakende betaling.

Hvordan vi bruker informasjonen din når du bruker nettstedet vårt

Når du bruker nettstedet vårt til å se gjennom våre produkter og tjenester, og ser gjennom informasjonen vi har tilgjengelig, så benyttes det en rekke informasjonskapsler fra oss og tredjeparter som er nødvendige for at nettstedet skal fungere, for å samle nyttig informasjon om besøkende og for å bidra til å gjøre din brukeropplevelse bedre.
Noen av informasjonskapslene vi bruker er strengt nødvendige for at nettstedet vårt skal fungere, og vi ber ikke om samtykke til å plassere disse på datamaskinen.
Datavernarkivet AS behandler de personopplysningene du oppgir når du registrerer deg hos oss og opplysninger som du på annen måte frivillig gir fra deg, for eksempel opplysninger om navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer.
I tillegg registrer Datavernarkivet AS løpende inn og behandler informasjon om ditt kundeforhold til oss, for eksempel oversikt over hva som er kjøpt av tjenester.
Vi bruker personopplysningene for å gi deg de varer og tjenester du har registrert deg for, og for å kunne administrere kundeforholdet, gjennomføre leveranser, service, produktinformasjon, reklamasjonshåndtering og fakturering.

Kontaktskjemaer

Når du sender inn en forespørsel via vår nettside så kan det være vi ber deg om ditt navn, telefonnummer og e- postadresse.
Vi bruker denne informasjonen til å svare på henvendelsen din, inkludert det å gi deg forespurte opplysninger om våre produkter og tjenester. Vi kan også sende deg en epost flere ganger etter din forespørsel for å følge opp din interesse og sørge for at vi har besvart din forespørsel til din tilfredshet. Vi vil gjøre dette basert på vår legitime interesse for å gi deg nøyaktig informasjon før et salg.

Informasjonskapsler

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet så vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.
Når du logger deg inn blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din vil disse informasjonskapslene forsvinne.
Hvis du redigerer eller publiserer en oppføring vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til oppføringen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.
Vi bruker ikke informasjonskapsler for å samle inn sensitiv personlig informasjon. Du kan til enhver tid gjøre endringer i nettleseren din og blokkere cookies. Ved å blokkere alle cookies kan det være at du mister tilgangen til deler av vår hjemmeside.

Les mer om vår bruk av informasjonskapsler her

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.
Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Vi benytter oss av tredjepartsleverandører for å analysere og optimalisere våre nettsider og tjenester.
Dataene og informasjonen vi deler med disse tjenestene er anonymiserte, og kan ikke brukes for å identifisere brukerene eller de registrerte.
Disse tjenestene er:

  • Google Analytics: Analyseverktøy
  • Hotjar: Analyseverktøy
  • Google Optimize: Variant-testingverkøy. Dette verktøyet lar oss teste forskjellige varianter av tekster og innhold på vårt nettsted, og gir oss bedre innsikt i hvilket innhold våre brukere foretrekker. Google Optimize plasserer en informasjonskapsel i ben besøkendes nettleser, men alle data er anonymisert så det er ikke mulig å identifisere en person ved hjelp av Google Optimize.

Når du er logget inn bruker vi informasjonskapsler for å spore noe av aktiviteten din på nettstedet vårt, inkludert pålogginger, besøk og sidevisninger.

Hvem vi deler dine opplysninger med

For å kunne prosessere betalinger så deler vi din betalingsinformasjon med betalingsformidleren Stripe.

Data samlet for å administrere kontoen og betalingen din

Ved registrering ber vi deg om ditt navn, e-postadresse, brukernavn og passord. Denne informasjonen brukes til å konfigurere kontoen din for nettstedet vårt. Ved registreringen kan vi også samle inn faktureringsadressen og telefonnummeret ditt. Denne informasjonen brukes til å bekrefte kredittkortet ditt. Faktureringsadressen og telefonnummeret lagres av nettstedet vårt for å prepopulere kassen for fremtidige kjøp, kvitteringer og så vi kan komme i kontakt med deg om nødvendig for å diskutere bestillingen din.
Ved registrering kan vi også be om ditt betalingskortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode. Denne informasjonen sendes til vår betalingsformidler, Stripe, for å behandle kjøpet ditt. Det er kun de siste 4 sifrene i betalingskortnummeret ditt og utløpsdatoen som lagres av nettstedet vårt for bruk som referanse og for å sende deg en e-post hvis betalingskortet ditt utløper før neste gjentakende betaling.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.
For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.
Personopplysningene dine vil bare bli lagret så lenge Datavernarkivet AS har et saklig behov for dette, og under enhver omstendighet ikke lenger enn det som følger av den til enhver tid gjeldende lovgivning. Når Datavernarkivet AS ikke lenger har et saklig behov for lagring av personopplysninger, vil opplysningene bli slettet eller anonymisert.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss.
Ved lov kan du spørre oss om hvilken informasjon vi har lagret om deg, og du kan be oss om å rette denne informasjonen hvis den er unøyaktig. Hvis vi har bedt om samtykke til å behandle dine personopplysninger så kan du når som helst trekke tilbake dette samtykket.
Hvis vi behandler dine personlige data etter samtykke, eller for å oppfylle en kontrakt eller bestilling, så kan du be oss om å gi deg en kopi av denne informasjonen i et maskinlesbart format slik at du kan overføre det til en annen leverandør.
Hvis vi behandler dine personlige data på grunn av samtykke eller legitim interesse så kan du be om at dataene dine blir slettet. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.
Du har rett til å be oss om å slutte å bruke informasjonen din i en periode hvis du tror at vi ikke har lovlig grunn til å bruke denne informasjonen.
Til slutt, under noen omstendigheter kan du be oss om ikke å ta avgjørelser som påvirker deg ved å bruke automatisert behandling eller profilering.
For å sende inn en forespørsel om dine personopplysninger via e-post eller post, vennligst bruk kontaktinformasjonen som er oppgitt ovenfor i Hvem vi er-delen av denne erklæringen.

Utlevering av personopplysninger og taushetsplikt

Vi vil ikke utlevere personopplysninger som vedrører deg/dere til utenforstående, unntatt når utlevering av personopplysningene skjer:

  1. Med samtykke fra den som opplysningen gjelder
  2. Med hjemmel i lov eller forskrift gitt med hjemmel i lov,
  3. Etter pålegg fra en domstol eller annen myndighet, eller
  4. Som ledd i betalingsinnkreving mv. hvor det foreligger saklige grunner.

Taushetsplikten er likevel ikke til hinder for at Datavernarkivet AS tilgjengeliggjør ovennevnte personopplysninger for de selskapene som etter avtale med Datavernarkivet AS forestår deler av den tekniske eller administrative driften av våre tjenester.
Når vi gir personopplysninger til selskaper som nevnt her, sikrer vi at disse tredjepartene overholder Datavernarkivet AS sitt krav til behandling og bruk av personopplysninger og den til enhver tid gjeldende lovgivning.

Din rett til å klage

Hvis du har en klage om bruken av informasjonen din så ønsker vi at du kontakter oss direkte i første omgang slik at vi kan håndtere klagen din. Du kan imidlertid også kontakte Datatilsynet hvis du har en klage.

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi oppbevarer personopplysninger i henhold til gjeldende lovgivning og har til enhver tid tiltak for å sikre kravene til konfidensialitet, tilgjengelighet og integritet.
Våre tjenester er sikret med kryptering og adgangskontroll, og all overføring av informasjon til og fra Datavernarkivet.no er kryptert med SSL fra norske BuyPass som er anbefalt av NSM (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet)

Våre rutiner for datalekkasjer

Hvis det skulle oppstå en eventuell datalekkasje så vil de berørte bli informert per e-post innen 72 timer etter at en eventuell lekkasje har blitt avdekket.

Lokal domstol

Ved å benytte våre sider og tjenester så samtykker du i at eventuelle tvister skal behandles av domstol i Oslo i samsvar med lovene i Norge, med mindre annet følger av lokal rett.